U Šamcu u aprilu Treći festival “Milica”

51

Centar za kulturu Šamac od 16. do 19. aprila organizuje treći po redu Festival “Milica”, posvećen Milici Babić Andrić, znamenitoj Šamčanki, prvoj školovanoj kostimografkinji na našim prostorima i supruzi nobelovca Ive Andrića.

“Festival otvara prvak srpskog glumišta, Tihomir Stanić, monodramom “Na drini ćuprija”. Zatim, drugog dana festivala, u Galeriji “Stari sat”, prezentacijom istorijata, muzejske i kulturne djelatnosti predstaviće se “Kuća nobelovca Iva Andrića” iz Herceg Novog. Posjetioci izložbe imaće priliku da vide lične predmete Milice Babić Andrić i Ive Andrića, koji se čuvaju u Kući nobelovca Iva Andrića u Herceg Novom”, navode iz šamačkog Centra za kulturu.

Istog, odnosno, drugog dana festivala, u Spomen kući Milice Babić Andrić, koja je svečano otvorena prošle godine, biće otvorene i radionice kostimografije u kojima će učestvovati polaznici iz Travnika i učenici osnovnih i srednje škole iz Šamca. Radionice će biti održane i svih narednih dana tokom trajanja festivala.

“Trećeg dana festivala, u Kino sali Šamac, posjetioci će imati priliku pogledati predstavu “Djelidba” u izvođenju Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, u režiji Aleša Kurta, dok će četvrtog dana festivala, u Galeriji “Stari sat”, biti otvorena izložba radova nastalih na radionicama kostimografije,” kažu organizatori.


Ulaz na sve događaje je slobodan.

Prethodni postKako izgraditi karijeru – tema konferencije “Lideri budućnosti”
Sledeći postU akciji “Hajduk” uhapšen pedesetrogodišnjak