U Skupštini Distrikta održan Otvoreni parlament

66

Skupština Brčko distrikta BiH organizovala je danas prvi Otvoreni parlament s mladima, čiji su učesnici bili učenici brčanskih srednjih škola.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić, koji je na pitanja učenika odgovarao zajedno s potpredsjednikom Ivom Filipovićem, rekao je da je cilj Otvorenog parlamenta da se građanima približi rad Skupštine, kao i da će Otvoreni parlament postati praksa Skupštine, da bi se građanima pružila prilika da budu aktivniji u procesu donošenja odluka, radi stvaranja boljih uslova za život u ovoj lokalnoj zajednici.

„Skupština je otvorena prema građanima i oni treba da budu informisani o radu ove i drugih institucija Distrikta i političkih aktera, koji rade u njihovo ime. Otvoreni parlament je način da građanima pružimo adekvatne informacije da bi i oni mogli da budu aktivni u političkom djelovanju“, istakao je predsjednik Skupštine.

Ana Ivanek, maturantkinja Gimnazije „Vaso Pelagić“, rekla je da je zahvaljujući Otvorenom parlamentu stekla više znanja o radu Skupštine Brčko distrikta BiH i da od rukovodstva Skupštine očekuje da će razmotriti ideje koje su im mladi predstavili.

A mladi su tražili da gradski prevoz bude organizovaniji, da se poboljša praktična nastava u srednjim školama i bezbjednost u gradskom parku, kroz bolje osvjetljenje, kao i na ulicama, postavljanjem usporivača brzine kod pješačkih prelaza u blizini škola, zatim da se maturski ispit organizuje kao i u okolnim gradovima i opštinama, te formira Omladinski parlament.‚

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine obećali su mladima da će ova institucija na svojim sjednicama razmatrati sve ono o čemu se govorilo na prvom Otvorenom parlamentu i da će u skladu s mogućnostima učiniti sve da ideje mladih zažive.

Prvi Otvoreni parlament, Skupština Brčko distrikta organizovala je u saradnji s Mrežom „Promoviši pozitivno“ i Kancelarijom OSCE-a u Brčkom.

Prethodni postVlada usvojila odluku o visini neoporezive novčane pomoći licima u radnom odnosu zbog rasta cijena
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 19.12.2022. do 25.12.2022. godine