U subotu 2. decembra počinju Čari zime u sezoni 2023./2024.

178

Manifestaciju „Čari zime“ u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine zvanično počinje u subotu 2. decembra 2023. godine u 17:00 časova na Trgu mladih, najavljeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Na Trgu mladih, kao i ranijih nekoliko godina, već su postavljene drvene kućice s izložbenim i prodajnim asortimanom, koje će raditi svakog dana od 2. decembra 2023. do 31. januara 2024. godine od 17:00 do 21:00 čas i koje iznajmljuju zainteresovani privrednici, preduzetnici, organizacije i pojedinci za prodaju svojih proizvoda i/ili usluga.

Osim zimskih kućica, i ove je zime instalirano klizalište koje će biti otvoreno svakog dana od 10:00 do 21:00 čas. Cijena ulaznice je 1 KM, a za sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Brčko distrikta BiH klizanje će biti besplatno petkom od 13:00 do 14:00 časova.

Iz Vlade najavljuju i da će Brčake u Novu godinu uvesti sugrađani Fatmir Sulejmani, Mahir Hukičević i Lučijano Šečić, te da sve one koji u najluđoj noći budu na Trgu mladih očekuje i vatromet u ponoć.

„Ove godine izabrali smo kvalitetan repertoar uz uštedu od 20.000 KM, koje će se usmjeriti u humanitarne svrhe, najprije za liječenje djece oboljele od malignih bolesti“, izjavio je gradonačelnik Zijad Nišić.

Centar grada uljepšan je i novogodišnjim dekoracijama i rasvjetom, koju su i ove, kao i prethodnih godina, instalirali radnici JP “Komunalno Brčko”.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vlada.bdcentral.net;
Prethodni postPododjeljenje za javno zdravstvo danas omogućilo besplatno testiranje na HIV i hepatitis B i C
Sledeći postNovoosnovano Udruženje „Vjera&nada“ predstavilo ciljeve i planove rada