U Tehničkoj školi održan bazar tekstilnih proizvoda – sljedeći na Čarima zime

51
Izvor fotografije: www.tehnicka.skolabd.edu.ba

Učenice i učenici koji pohađaju smjer Tekstilstvo i kožarstvo u Tehničkoj školi u Brčkom, organizovali su u holu škole novogodišnji bazar, u čemu su imali i podršku svojih profesorica praktične nastave Amele Kovačević i Nalke Poturak, pišu Belma Hodžić i Amra Šadić, učenice II2 razreda i članice novinarske sekcije u ovoj srednjoj školi.

“Na bazaru su se mogli kupiti razni proizvodi naših učenika – jastučnice, trake i gumice za kosu, torbe, neseseri, umjetničke slike i još mnogo toga”, istaknuto je u ovoj objavi.

A za naše sugrađane posebno je važna informacija da će u ponedjeljak 18. decembra 2023. godine ova grupa učenika i njihovih profesora izložiti svoje proizvode i na štand – kućicu na Trgu Mladih, u sklopu manifestacije Čari zime.

“Prikupljeni novac će potrošiti na kupovinu materijala za praktičnu nastavu i za modnu reviju koja će se održati povodom dana naše škole”, ističu učenice Tehničke škole.

Ujedno pozivaju sve sugrađane da posjete Čari zime i štand Tehničke škole naredni ponedjeljak u periodu od 17:00 do 21:00 čas i podrže ove “male” proizvođače i buduće modne dizajnere.

IZVORwww.brckodanas.com; www.tehnicka.skolabd.edu.ba;
Prethodni postPolicija pretresla dva lica zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga
Sledeći postIzložba “Izvještavanje u vremenu” Radija Brčko i Muzeja Brčko distrikta BiH