U toku bajramski turnir u malom fudbalu

102

U organizaciji MNK “Klanac”, na igralištu u MZ Klanac igra se 3. međunarodni ljetni bajramski turnir u malom fudbalu “Klanac 2015”. Međunarodni ljetni bajramski turnir ove godine je okupio osam ekipa koje se takmiče u Premijer ligi BiH, prvim ligama Federacije BiH i Republike Srpske, te dvije fudbalske ekipe iz Brčkog. Takmičenje je podijeljeno u dvije grupe po četiri ekipe, od kojih će po dvije najbolje igrati polufinale, a kasnije i finale u završnom trećem danu turnira.

“Obezbijedili smo četiri nagrade. Prvo mjesto nosi 3.000 KM, drugo 2.000, dok će treći i četvrti odnijeti nagradu od 500 KM. To je po prvi put na ovim prostorima da se utakmica za treće mjesto ne igra. Svi znamo kako je izgubiti u polufinalu, tako da ta utakmica nema svoju draž”, kazao je Fahrudin Mahmić, član OO turnira “Klanac 2015”.

MNK „Klanac“ svrstan je u grupu sa ekipama „Kaskade“ iz Gračanice, „Mirakla“ iz Bijeljine i FK „Izbor“.

„Nadamo se i želimo osvojiti prvo mjesto. Vidjet ćemo kako će se na terenu stvari odvijati. Samo nek bude fer i sportska atmosfera, pa šta bude“, kazao je Mahmić.

„Bosna Kompred“ iz Tuzle slovi kao najveći favorit turnira, pogotovo ako se uzme u obzir da su u protekle dvije godine bili pobjednici. Mahmić ističe da budućnost turnira nije upitna, te da je cilj privući što veći broj ekipa.

„Dozvolili smo da se prijave ekipe iz velikog fudbala, kako bi okušali sreću na malom terenu“, kazao je Mahmić.

Ispred Vlade Brčko distrikta, koja je generalni sponzor, turnir je otvorio Damir Bulčević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu. Polufinalne i finalna utakmica igraju se u srijedu, 22. jula. Kao uvertira finalu najavljena je revijalna utakmica veteranskih ekipa MNK „Klanac“ i „Kaskade“ iz Gračanice.

(BDCTV)

Prethodni postČovjek koji 30 godina živi u pećini, a stvara nevjerovatna umjetnička djela
Sledeći postZavršen 3. Međunarodni bajramski malonogometni turnir

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime