U toku brčanski salon knjiga

170

Na Trgu mladih u Brčkom i ove godine postavljeni su štandovi sa knjigama, među kojima su klasici i aktuelna izdanja izdavačke produkcije u BiH i regionu.

Organizator salona je Udruženje građana Centar za kulturu i turizam, a pokrovitelj Vlada Brčko distrikta BiH, s obzirom da se salon održava u okviru kulturno – sportske manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2019”.

“Ovogodišnji salon upotpuniće i druženje sa piscima na Trgu mladih, upravo na mjestu gdje je narod i gdje su knjige. Kada je riječ o samoj ponudi, nadam se da će ljubitelji knjige u Brčko distriktu BiH zaista moći pronaći ono što žele, a do sada nisu bili u prilici to pribaviti iz određenih razloga. Ovo će biti jedan veliki praznik knjige i kulture u Brčkom”, rekao je Almir Zalihić, koordinator Drugog brčanskog sajma knjige.

Sajam će trajati do 11. avgusta.

Ovo je jedna od rijetkih prilika za građane i posjetioce Brčkog da imaju pristup velikom izboru domaće i strane beletristike, stručne literatiure, dječijih drugih knjiga po prihvatljivim cijenama. U Brčkom postoji nekoliko radnji u kojima izbor knjiga nije veliki i samo jedna knjižara “Knjigoljubac” koja se namjenski bavi prodajom knjiga.

Sa druge strane, Biblioteka Brčko distrikta BiH koja se nalazi u zgradi Šipada raspolaže ogromnim brojem naslova i redovno obnavlja knjiški fond, međutim radno vrijeme biblioteke od 07:30 do 15:30 časova ne odgovara većem broju stanovnika koji bi rado posjećivali ovu ustanovu i bili njeni članovi.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 05.08.2019. do 11.08.2019. godine
Sledeći postOdržan eko kamp za srednjoškolce