U toku konkurs za „Najljepši ćirilički rukopis“

53

Povodom Dana slovenske pismenosti, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Brčko raspisalo je konkurs pod nazivom „Najljepši ćirilički rukopis“ za učenike osnovnih i srednjih škola.

„Učesnicima je data sloboda izbora teksta, uz napomenu da tekst tematski bude u vezi sa srpskom narodnom ili umjetničkom književnošću. Takođe, tekst treba da bude čitko napisan povezanim pisanim slovima ćirilice, ujednačenim po veličini i položaju. Tekst pisati naliv – perom, hemijskom olovkom ili nekom drugom kaligrafskom pisaljkom, na papiru A4 formata, bez linija.
Dužina teksta ne smije biti kraća od polovine, niti duža od jedne cijele ispisane stranice papira A4 formata,“ navodi se u konkursu.

Na kraju teksta, u desnom donjem uglu, autor je dužan da napiše svoje ime, prezime, školu i odjeljenje. Ispisani papir poslati u velikoj koverti, bez savijanja, na adresu:
SPKD „ Prosvjeta“
Ulica Uzunovića br. 9,
76 100 Brčko distrikt BiH
ili donijeti lično na adresu u prostorije Društva svakog radnog dana od 8:00 do 15:00 časova.

Konkurs je otvoren od 15. aprila do 13. maja 2024. godine, a proglašenje pobjednika i izložba najljepših pristiglih radova, biće organizovani u utorak 23. maja 2024. godine u Prosvjetinoj galeriji „Sava Šumanović“ sa početkom u 19:00 časova.

Prethodni postZovu te Una i Osječenica
Sledeći postBijeljina organizuje prvo kolektivno vjenčanje