U toku obuka za poslove državne uprave za primjenu informacionih tehnologija i rad na računaru

87

Vlada Brčko distrikta BiH zajedno s entitetima i zajedničkim organima BiH učestvuje u projektu „Obuka zaposlenih koji obavljaju poslove državne uprave za primjenu informacionih tehnologija i rad na računaru“, koji provodi Ured koordinatora za reformu javne uprave BiH.

S obzirom da je projektom za Brčko distrikt BiH odobreno 200 licenci, grupe polaznika su raspoređene u 2 ciklusa za nastavu, i to: prvi ciklus u periodu od 18. 4. do 15. 7. 2016. godine i drugi ciklus od 12. 9. do 9. 12. 2016. godine.

Projekat podrazumijeva učioničku obuku za ECDL edukaciju koja je podijeljena u 4 (četiri) modula po ECDL standardima (početni kurs), i to: rad s operativnim sistemom i rukovanje datotekama (MS Windows), obrada i pisanje teksta (MS Word), elektronske tabele i kalkulacije (MS Excel), mreže, informacioni servisi i komunikacije (Internet i elektronska pošta MS Internet Explorer i MS Outlook).

Obuka podrazumijeva ukupno 80 časova obuke i 4 časa testiranja, a nakon položenih modula polaznik dobija ECDL certifikat.

Izdavanje ECDL certifikata podrazumijeva izdavanje međunarodno priznatih diploma za svaki položeni modul (ECDL Start diploma) u skladu sa standardima ECDL asocijacije od strane ovlaštenih lica na lokacijama gdje se vršila ECDL obuka.

Prvi ciklus nastave je počeo 18. 4. 2016. godine, a obuka se održava u Brčkom, ulica Bosne srebrene, u prostorijama Akademike.

Prethodni postOdržana radionica na temu „Saradnja organizacija civilnog društva i medija u Brčko distriktu BiH“
Sledeći postVlada ukinula pravo “biljelog hljeba”zvaničnicima u distriktu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime