U toku realizacija projekta „Jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema Brčko distrikta BiH“

25

Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH, u saradnji sa UNICEF-om i Crvenim krstom Brčko distrikta BiH, provodi projekat “Jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema Brčko distrikta BiH”. Cilj projekta je promocija javnog zdravlja i dostupnosti zdravstvenih usluga svim građanima.

„U periodu od 27. februara do danas, 2. marta, održavaju se treninzi o temi „Interpersonalne / neposredne komunikacije o imunizaciji (NKI)“. Treninzi imaju za cilj da se pomogne zdravstvenim radnicima da maksimalno iskoriste ograničeno vrijeme kojim raspolažu za rad sa pacijentima, kao i da im se preporuče strategije za prevazilaženje prepreka za rutinsku imunizaciju“, kažu u ovom Vladinom odjeljenju.

Obuku za medicinsko osoblje vode treneri – doktor Sanjin Musa i doktorica Anđa Nikolić, koji su sertifikovani treneri od strane UNICEF-a. Trening obuhvata upoznavanje sa različitim strategijama, vježbe, igre uloga, algoritme i scenarije, sa namjerom da se što adekvatnije primjeni pruženo znanje.

U narednom periodu, planirano je još treninga za medicinsko osoblje, kao i posjete mjesnim zajednicama Brčko distrikta BiH, te iz Odjeljenja za zdravstvo pozivaju građane da se odazovu ovim posjetama i daju svoj doprinos na tim susretima.

IZVORwww.brckodanas.com;
Prethodni postU prostorijama Policije održano predavanje za osnovce
Sledeći postPlus dioptrija ili dalekovidost – šta znači?