U toku revizija školskih potvrda za ostvarenje prava na dječiji doplatak

233

Pododjeljenje za socijalnu zaštitu Brčko distrikta BiH, u skladu sa Zakonom o dječijoj zaštiti Brčko distrikta BiH, započelo je redovnu godišnju reviziju školskih potvrda, koja se odnosi na djecu koja su navršila sedam godina života, a koja su školski obveznici.

“Revizija za djecu koja pohađaju osnovnu i srednju školu, kao i za studente brucoše tj. za one koji upisuju prvu godinu akademskog obrazovanja, traje od 1. do 30. septembra i u tom razdoblju su roditelji školaraca dužni u Pododjeljenje dostaviti potvrdu da se njihova djeca nalaze na redovnom obrazovanju. Za studente viših godina, školska revizija traje od 1. do 31. oktobra 2023. godine”, saopšteno je iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH.

Od ove revizijom izuzeti su korisnici prava na dječiji doplatak koji ovo pravo ostvaruju na osnovu toga što im je dijete kategorisano Odlukom o kategorizaciji u Pododjeljenju za socijalnu zaštitu, dok su svi ostali korisnici navedenog prava dužni da se odazovu reviziju.

Školske potvrde mogu se predati svakim radnim danom od 08:00 do 13:00 časova u Pododjeljenju za socijalnu zaštitu u kancelariji broj sedam.

Prethodni postU šamačkoj galeriji “Stari sat” otvorena izložba “Poznati Šamčani u svijetu filma”
Sledeći postPoslanici usvojili rebalans budžeta Distrikta u iznosu od 40.5 miliona KM