U toku takmičenje “I ovog proljeća recikliramo!”

21

Udruženje građana “Kompjuteri nade” i ove godine organizovalo je takmičenje pod nazivom “I OVOG PROLJEĆA RECIKLIRAMO”!

“Svrha takmičenja je podizanje svijesti kod učenika osnovnih škola, ali i šire javnosti, o reciklaži i prenamjeni elektronskog otpada u Bosni i Hercegovini. Stoga pozivamo sve učenike osnovnih škola u BiH da se pridruže ovom takmičenju, a škole, kao institucije, da se pridruže našoj ideji”, kažu u udruženju “Kompjuteri nade”.

Takmičenje je osmišljeno tako da kroz kreativan pristup – crtanje, slikanje ili pisanje – učesnici odgovore na neku od zadatih tema koje su u vezi sa recikliranjem, zaštitom okoline i prenamjenom elektronskih uređaja i na taj način imaju mogućnost da osvoje vrijedne nagrade. Nagrade za najbolje radove su prenamijenjeni laptopi ili računari, a zadate teme su:
– Moj kompjuter nade
– Umjetnost od e-otpada
– Budućnost bez e-otpada

“Svaka autentična interpretacija teme je prihvatljiva”, kažu organizatori takmičenja.

Takmičenje traje od 1. aprila do 1. maja tekuće godine. Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola u BiH. Takmičari će biti podijeljeni u dvije grupe – učenici nižih (od prvog do petog) i viših razreda (od šestog do devetog). Svaki učenik se može prijaviti samo jednom i sa jednim radom na jednu zadatu temu.

Radove učenika (crteže, slike i literarne radove) roditelji, nastavnici ili treneri mogu dostaviti putem e-mail adrese prijave@kompjuterinade.ba.
Prijava treba da sadrži skeniran rad, ime i prezime učesnika, odabranu temu, ime osobe koja prijavljuje učesnika, razred i školu kao i kontakt podatke.
Najkasniji datum za predaju radova je 1. maj 2024. godine.

Proglašenje najkreativnijih učenika će se održati 1. juna 2024. godine, a vrijeme dodjele nagrada biće određeno u skladu sa mogućnostima obje strane.
Za sve dodatne informacije pozovite 033 837 029 ili pišite na e-mail info@kompjuterinade.ba.

Srećno svim učesnicim!

IZVORKompjuteri nade
Prethodni postMaturanti – u toku je prijava za novčanu donaciju!
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 29.4.2024. do 5.5.2024. godine