U toku utopljavanje zgrada Vlade Distrikta i Pododjeljenja za javno zdravstvo

176

Nakon realizacije projekata poboljšanja energetske efikasnosti objekta Bolnice Brčko, Plućnog dispanzera i Doma zdravlja u gradu, započeli su i radovi na utopljavanju zgrade Vlade Brčko distrikta BiH i Pododjeljenja za javno zdravstvo, odnosno bivše zgrade Policije u centru grada. Vrijednost ugovora za utopljavanje zgrade Vlade iznosi 460.000 KM, a zgrade Pododjeljenja za javno zdravstvo 370.000 KM. Radovi se odnose na postavljanje toplinske fasade, te popravku krova i zamjenu stolarije i druge.

Riječ je o projektima koje realizuje Vlada Distrikta u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP – United Nations Development Programme) kroz program poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekata.

U narednom periodu biće realizovani i projekti utopljavanja zgrade Direkcije za finansije i Skupštine Brčko distrikta BiH.

Cilj realizacije ovih poslova je efikasno upravljanje energijom i smanjenje emisije ugljen-dioksida, u skladu sa nastojanjima na smanjenje negativnog uticaja na klimatske promjene.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postBrčko distrikt BiH dio evropske inicijative „Zeleni gradovi“
Sledeći post„Krimolovci“ u oktobru zaprimili 488 poziva od kojih su 73 bila sa korisnim informacijama