U toku završne pripreme za manifestaciju „Čari zime“

101

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je na konferenciji za medije najavio da će Vlada Brčko distrikta BiH i ove godine u centru grada organizovati manifestaciju „Čari zime“. Iako je bilo dilema da li organizovati manifestaciju ili ne, zbog epidemiološke situacije, ipak je odlučeno da ova dva duga zimska mjeseca građanima budu što ugodnija.

„Da bismo dodatno obogatili turističku ponudu tokom zime i dali priliku lokalnim proizvođačima da promovišu svoje proizovode, a nešto i zarade, i ove zime tokom decembra i januara održaće se „Čari zime“. Posao postavljanja drvenih kućica, sa izložbenim i prodajnim programom, u duhu same manifestacije, već je u toku“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

U okviru manifestacije, Brčaci i posjetioci Brčkog moći će da uživaju i u bogatom muzičkom programu, zimskom foto studiju, kreativnim i likovnim radionicama, predstavama za djecu i drugim sadržajima.

Radno vrijeme ovog zimskog grada biće svakog dana od 17:00 – 21:00 čas, a novina manifestacije je klizalište na Trgu mladih, gdje se manifestacija i održava

„Opredijelili smo se da ulaznica bude simbolična, 1 KM, a ponedjeljkom i petkom od 14:00 – 15:00 časova organizovaćemo besplatno klizanje za sve učenike sa područja Brčko distrikta BiH. Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 10:00 – 21:00 h,“ rekao je gradonačelnik Kadrić.

Brčaci će ove godine uživati i u novogodišnjem koncertu, i u Novu godinu ući uz pjesme Nine Badrić i vatromet.

Za ukrašavanje grada zaduženo je JP „Komunalno Brčko“. Vlada je za novu, dodatnu, dekorativnu rasvjetu i ukrase ove godine izdvojila grant od 100.000 KM iz kapitalnog budžeta, a očekuje se da novi ukrasi, zajedno sa led jelkom, budu postavljeni do sredine decembra.

Gradonačelnik je pozvao sve zainteresovane da se prijave za učešće u manifestaciji ili da uživaju u njoj kao posjetioci.

Kabinet gradonačelnika je za manifestaciju „Čari zime“ i klizalište izdvojio 130.000 KM, a za novogodišnji koncert 75.000 KM.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postPremijer liga BiH: Lavice u subotu dočekuju “Play Off” iz Sarajeva
Sledeći postHumanitarna trka Djeda Mrazova 18. decembra