U Tuzli ove sedmice počinje prvi gaming festival u BiH

70

U organizaciji UG Magic Factory, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva razvoja i poduzetništva po prvi put u Bosni i Hercegovini u Tuzli će se održati Gaming Festival „Nexus“. Kako ističu organizatori, „Nexus“ će se sastojati od niza radionica, predavanja, izožbi te takmičarskog programa. Svečano otvaranje festivala bit će upriličeno u petak 26. juna u 12 sati.

Prvi Nexus Festival – Gaming Development Program održat će se od 26. do 28. juna 2015. godine u Hotelu Tuzla. „Nexus“ će se sastojati od četiri dijela među kojima je i takmičarski program u kojem će učeće uzeti „gameri“ iz BiH, regiona i šire. Održat će se turniri PES15 turnir na PlayStation 4 i League of Legends. Svi prijavljeni timovi za League of Legends turnir imat će priliku besplatno učestvovati i u drugom turniru Awakening Of Heroes. Riječ je o novoj igri razvojnog tima COFA Games iz Srbije. Za pobjednike osigurane su i nagrade. Nexus se pridružio i obilježavanju 26. juna

– Dana podrške žrtvama torture kada će se igrati video igrica EARS torture napravljena od strane Internacionalnog vijeća za rehabilitaciju žrtava torture. Videoigre tih developera posjetitelji će moći i zaigrati tokom festivala, a oni kojima nije do igranja moći će besplatno prisustvovati na osam predavanja “eminentnih stručnjaka iz svijeta gaming developmenta i businessa”. U kongresnoj dvorani hotela Tuzla održat će se radionice, konferencije i predavanja vezana za razvoj gaming industrije. U tri dana trajanja festivala predstavit će se 10 eminentnih stručnjaka iz Hrvatske, Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine, a ulaz na sva predavanja je besplatan. Predavanja su u prvom redu namijenjena studentima, indie developer-ima i onima koji žele da to postanu, a zbog ograničenog broja mjesta prijava je obavezna. Festival će imati i izložbeni dio informatičkih, dizajnerskih, softverskih i sličnih kompanija.

(rtvtk.ba)

Prethodni postUndo Send opcija zvanično dostupna za Gmail
Sledeći postŠta fotografisanje selfija govori o tebi?

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime