U utorak drugo online predavanje o zelenoj ekonomiji

82

U okviru projekta “HelpDesk for business entities”, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Njemačke i koji je dio programa EU4Business Recovery, Privredna komora Brčko distrikta BiH u utorak 20. decembra 2022. godine organizuje drugo online predavanje iz oblasti Zelene ekonomije.

Tema ovog predavanja je cirkularna ekonomija.

“Cirkularna ekonomija predstavlja regenerativni ekonomski sistem u okviru kojeg se proizvodni resursi, otpad, emisija otpada i energetski odliv bitno umanjuju usporavanjem, zaokruživanjem i produžavanjem energetskih i materijalnih ciklusa, odnosno životnih krugova, u proizvodnji. To se ostvaruje, prije svega, osmišljavanjem i stvaranjem proizvoda na takav način da im se maksimalno produži životni vijek, ali i održavanjem, servisiranjem i reciklažom”, navode iz Privredne komore.

Model cirkularne ekonomije u potpunoj je u suprotnosti u odnosu na trenutno dominantnu linearnu ekonomiju, koja promoviše koncept proizvodnje nazvan “uzmi (iz prirode), napravi (u procesu proizvodnje), iskoristi, odbaci (na otpad)”. Više o ovoj temi, na online predavanju, govoriće Armin Hodžić i Anela Karahasan.

Predavanje je zakazano za utorak, 20. decembar 2022. godine, u periodu od 9:00 – 15:00 časova. Učešće je besplatno za sve zainteresovane, a prijave se mogu dostaviti na email: info@brcko-pkomora.com ili putem broja telefona: 049/216-116.

U nastavku donosimo i agendu predavanja.Pristup online predavanju je omogućen putem ZOOM aplikacije odnosno linka: https://us06web.zoom.us/j/83337572332.

IZVORwww.brckodanas.com; www.brcko-pkomora.com;
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 19.12.2022. do 25.12.2022. godine
Sledeći postU srijedu nam stiže kalendarska zima