Ubistvo u Maoči – osumnjičenom produžen pritvor

70

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor 63-godišnjem H.M. iz Maoče kod Brčkog osumnjičenom da je prije mjesec dana u ovom mjestu hicima iz pištolja ubio R.L (70).

Prije isteka pritvora koji mu je u trajanju do 30 dana određen odmah nakon hapšenja Tužilaštvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom za još dva mjeseca. Tužilaštvo je utvrdilo je da i dalje egzistiraju razlozi koji opravdavaju boravak osumnjičenog u pritvoru iz kojih mu je ova mjera ranije izrečena. Ocijenjeno je da i dalje postoji opasnost da bi osumnjičeni mogao uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i ponoviti krivično djelo. Osim toga ocijenjeno je da je krivično djelo posebno teško s obzirom na način izvršenja i njegove posljedice, zbog čega bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cjelosti, ocijenivši ga osnovanim iz svih razloga navedenih u prijedlogu, pa je osumnjičenom produžio pritvor za dva mjeseca. Rješenje o produženju pritvora osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo pobijati žalbom.

Podsjetimo, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH otvorilo je istragu protiv H.M. iz Maoče zbog sumnje da je 12. marta oko 10,00 sati na lokalnom putu prema susjednim Rašljanima hicima iz pištolja lišio života R.L. (70) takođe iz Maoče. Istraga u ovom predmetu usmjerena je na dokazivanje krivičnih djela ubistva i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružja.

Prethodni postVrijedna donacija UNDP-ja Odjeljenju za javnu sigurnost
Sledeći postŠest novozaposlenih u JP „Komunalno Brčko“

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime