Učenici JU Ekonomske škole Brčko pobjednici Youth Indoor Football turnira

253

Drugu godinu zaredom, Asocijacija srednjškolaca u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa CIMIC Austrija koji djeluju pri EUFOR-ovoj misiji u Bosni i Hercegovini, organizovala je turnir u malom fudbalu pod nazivom “Youth Indoor Football Cup”.

Domaćini kvalifikacionih turnira su Sarajevo, Tuzla, Bratunac i Brčko. Na turniru u Brčkom učestvovalo je 6 ekipa iz sve četiri srednje škole. Pobjednici ovog kvalifikacionog turnira bili su učenici JU Ekonomske škole Brčko koji će se u nedjelju 14.02. takmičiti u Sarajevu za nagradni put u Beč.

Osnovni kriterij za učešće na turniru bilo je to da svaku ekipu sačinjavaju srednjoškolci svih nacija sa ciljem otklanjanja međunacionalnih podijeljenjosti među mladima.

“Prije svega želim da se zahvalim svim učesnicima, CIMIC Austiji, kao i naravno svojim volonterima iz ASuBiHa koji su učinili sve ovo mogućim. Turnir je protekao u najboljem redu. Takođe,čestitamo JU Ekonomskoj školi Brcko koja je drugu godinu za redom zasluženo osvojila prvo mjesto. Nadamo se da će u nedjelju osvojiti i glavnu nagradu” – izjavila je Amina Čeliković, koordinatorica Lokalnog tima Brčko ASuBiH-a.

Ovaj turnir privukao je veliki broj mladih, što igrača kojih je bilo 48, ali i 15 volontera, kao i veliki broj učenika koji su bodrili igrače. Profesori koji su sa svojim učenicima prisustvovali ovom turniru su dodali da je pohvalno vidjeti veliki broj omladine zainteresovan za organizovanje ovakvih događanja, ali i za učešće na njima.

Prethodni postZavršena manifestacija Izbor najboljih športaša Brčko distrikta BiH za 2015. godinu
Sledeći postKK Lavovi Brčko organizuju prezentaciju košarkaškog kampa MAXIMA CAMP Zlatibor

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime