Učenici Osnovne muzičke škole na prijemu kod gradonačelnika

42

Povodom uspjeha koji su na međunarodnim takmičenjima osvojili učenici brčanske Osnovne muzičke škole, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić, zamjenik gradonačelnika Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić i šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović danas su u Gradskoj vijećnici upriličili prijem za učenike, profesore i direktora ove škole.

„Po svom sastavu nastavnog kadra, po broju učenika, po instrumentariju, po takmičenjima, rezultatima, a i po tradiciji, ova muzička škola promoviše naš grad u najboljem svjetlu, te imamo intenciju da se u Brčko distriktu BiH uspostavi i srednja muzička škola. Želimo da naši talentovani učenici imaju mogućnost da svoj potencijal ostvare kroz daljnje obrazovanje, da bi mogli upisati muzičku akademiju i predstavljati naš grad“, izjavio je gradonačelnik Nišić.

Direktor Muzičke škole Jasmin Hasić istakao je da su učenici ove godine osvojili ukupno 25 međunarodnih nagrada, u kojima prednjače s osvojenim prvim mjestima, te je najavio tradicionalni godišnji koncert.

„Ja mogu slobodno da kažem da su to najveći i najljepši ambasadori ove lokalne zajednice i Brčko distrikt BiH treba da bude ponosan na ove đake koji u svakom momentu na najljepši mogući način pronose ime Brčko distrikta BiH u zemlje Evrope. Mi ćemo sutra u Domu kulture s početkom u 18:00 časova organizovati godišnji koncert učenika Muzičke škole, što će biti prilika da građani Brčko distrikta BiH vide i čuju uživo sav taj talenat i rad, koji su učenici, sa svojim profesorima, iskazali kroz ovaj period, kroz ovu školsku godinu“, istakao je direktor Hasić.

„Mogu da kažem da je inicijativa za osnivanje Srednje muzičke škole živa i mi ćemo se u narednom periodu maksimalno potruditi da u okviru postojeće Osnovne muzičke škole formiramo i srednju, tako da bi naši učenici, koji se za to opredijele, poslije osnovne muzičke škole mogli da u istom gradu nastave i srednju muzičku. Nadamo se da ćemo uz podršku gradonačelnika, Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH već u narednoj 2024/2025. školskoj godini stvoriti preduslove da počne sa radom i Srednja muzička škola“, izjavio je šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vlada.bdcentral.net;
Prethodni postVlada izdvojila pola miliona KM za samozapošljavanje u poljoprivredi
Sledeći postPadavine u Distriktu oštetile infrastrukturu, usjeve i lokalne puteve