Udruženje Sofia na Međunarodni dan filozofije proglasilo pobjednike nagradnog konkursa

Pobjednici konkursa za najbolji filozofski esej 2023. godine su Tarik Čolić, Evita Bojkovac i Luka Đukanović – Brčanka Lejla Bećirović zaslužila naročitu pohvalu

115

“Prvo mjesto i novčanu nagradu od 300,00 konvertibilnih maraka osvojio je Tarik Čolić, IV razred, JU Srednja elektrotehnička škola “Salih Salko Ćurić” Mostar, druga je Evita Bojkovac, IV razred Gimnazija Opšti smjer, JU SŠC „Mihajlo Pupin” Derventa, koja je osvojila pametni sat koji je obezbjedio Movero Store Banja Luka, dok je treći Luka Đukanović, III razred JU “Gimnazija” Mrkonjić Grad, koji je osvojio poklon-bon Knjižare Kultura u iznosu od 70,00 konvertibilnih maraka”, saopšteno je iz Udruženja Sofia.

Osim dobitnika, naročitu pohvalu zaslužili su i: Lejla Bećirović, III razred JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko, Marko Simić Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Banjoj Luci, smjer Novinarstvo i komunikologija, Vidan Kukić Filozofski fakultet Univerzitet u Banjoj Luci, Teodora Ružić JU SŠC “Mihajlo Pupin” Derventa 4. razred informatičke gimnazije, Katarina Čubrilo IV razred Gimnazija Gradiška.

“Na Konkursu za nabolji filozofski esej 2023. godine, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, autori su se takmičili u pisanju argumentativnog eseja i pri tome su mogli odabrati jednu od tri teme: Ljudska prava i njihov značaj, zatim Uticaj Interneta na identitet mladih, kao i Mašta je manje važna od znanja”, navodi se u saopštenju.

Pristigle radove je vrednovala konkursna komisija Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, u sastavu: mr Miroslav Galić Univerzitet u Banjoj Luci, član Udruženja Sofia, doc. dr. sc Mate Penava Univerzitet u Zadru, vanjski saradnik Udruženja Sofia i Ana Galić mr JU Gimnazija Mrkonjić Grad, predsjednik Udruženja Sofia, koji su nakon isteka roka za slanje radova, 06.11.2023. godine odabrali najbolje eseje, posebno vrednujući znanje i razumijevanje, odnosno primjenu i analizu izraženog mišljenja autora, u skladu sa kriterijima za bodovanje pristiglih radova Udruženja Sofia.

“Konkursna komisija ovim putem izražava duboku zahvalnost i oduševljenje ne samo brojem, nego i kvalitetom pristiglih radova, te je konstatovala da je filozofska misao prisutna u ovom društvu”, istaknuto je u ovom saopštenju.

Nagrađeni radovi će biti objavljeni u šestom broju Naučno-popularnog časopisa A PRIORI, Udruženja Sofia, u kategoriji NAGRAĐENI RADOVI.

Međunarodni dan filozofije je proglasio UNESCO i obilježava se svakog trećeg četvrtka u novembru.

Opširnije na sajtu ovog udruženja.

Vezani tekst: Udruženje Sofia raspisalo konkurs za najbolji filozofski esej 2023

IZVORwww.brckodanas.com; www.udruzenjesofia.wordpress.com;
Prethodni postUnapređenje školskog sporta kroz NVO projekat međuškolskog takmičenja
Sledeći postSTARfest u Sarajevu posjetilo 100 mladih iz Brčkog