Unapređenje školskog sporta kroz NVO projekat međuškolskog takmičenja

97

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić, šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović i šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić prisustvovali su u dvorani JU Gimnazija “Vaso Pelagić” Brčko početku međuškolskog takmičenja u futsalu.

Prvog dana takmičenja snage su odmjerili učenici iz tri osnovne škole sa područja Distrikta, a najbolji rezultat ostvarila je JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikt BiH.

Gradonačelnik Nišić, koji je i zvanično otvorio takmičenje, rekao je da je ovo istorijski dan za školski sport u Brčko distriktu BiH, kao i da je planirano proširenje spektra sportova koji će biti uvršteni u međuškolske lige.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović izrazio je nadu da će ovaj pilot projekat biti uspješan, te da će ova tradicija biti nastavljena.

Prvo kolo lige školskog sporta u futsalu za srednje škole igra se danas.

Ovaj projekat podržala je Vlada Brčko distrikta BiH, odnosno Odjeljenje za obrazovanje i Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu, u saradnji sa Udruženjem građana “Distrikt” kao nosiocem aktivnosti.

Vezan tekst.

IZVORwww.brckodanas.com; www.bdcentral.net;
Prethodni postSIPA pretresa u Brčkom i Bijeljini
Sledeći postUdruženje Sofia na Međunarodni dan filozofije proglasilo pobjednike nagradnog konkursa