Upriličen prijem za predstavnice UN Women u BiH

57

Predstavnica UN Women u Bosni i Hercegovini, Anne-Marie Esper Larsen sa svojim suradnicima boravila je danas u Brčkom gdje se sastala s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem.

Na sastanku je također prisustvovala predstojnica Odjela za zdravstvo i ostale usluge dr. Anđa Nikolić, ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH Vlado Jevtić kao i savjetnici gradonačelnika Delfa Dejanović i Ljubiša Lukić.

Naime, u sklopu zajedničkog projekta “Traženje zaštite, potpore i pravde za preživjele žrtve seksualnog nasilja tijekom sukoba u Bosni i Hercegovini, koji trenutačno provodi UN Country Team u BiH, gospođa Esper Larsen informirala je o aktivnostima Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost, osnaživanje žena i vladavinu prava.

Prema njenim riječima fokus rada ureda UN Women je na jačanju kapaciteta institucija koje rade u sektoru zapošljavanja, te razvoj prilagođenih i održivih šema s ciljem ekonomskog osnaživanja ove populacije žena i muškaraca.

Na sastanku s predstavnicima institucija vlasti u Brčko distriktu predstavnice ureda UN Women su detaljnije predstavile glavne aspekte rada na ekonomskom osnaživanju osoba koje su preživjele seksualno nasilje povezano sa sukobima. U isto vrijeme sagledale su mogućnosti za suradnju s institucijama koje su nadležne u sektoru zapošljavanja te identificirale vrste potpore koje mogu ponuditi kroz ovaj projekt.

Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić iskazao je zahvalnost zbog ovoga posjeta i identificiranja koraka zajedničke suradnje u budućnosti.

Prethodni postDomić: Blizu rješenje problema u visokom obrazovanju
Sledeći postDiplome Evropskog univerziteta nevažeće u Hrvatskoj

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime