Upriličena prezentacija poljoprivrednicima o uzgoju kornišona

61

Firma Agrona d.o.o. Živinice, u sklopu projekta USAID-a „Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“, organizovala je juče u prostorijama Omladinskog centra prezentaciju za poljoprivrednike koji se bave ili namjeravaju baviti uzgojem kornišona na području Brčko distrikta BiH.

Kako je istaknuto firma Agrona na području Brčko distrikta BiH namjerava organizovati uzgoj s poljoprivrednicima koji će dobiti punu podršku kroz zagarantovan otkup i sigurnu isplatu tokom cijele sezone, obuku o uzgoju kornišona od strane stručnih lica, ali i konstantan nadzor stručnog tima agronoma te mogućnost podrške za finansiranje nabavke kompletnog repromaterijala za cijelu sezonu.

Već nakon prve uspješne sezone uzgoja kornišona u BiH Agrona se pozicionirala kao primarni proizvođač krastavca kornišona u BiH, a projekat USAID-a „Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ kao najveći poljoprivredni projekat u privatnom sektoru u BiH.

„Želimo da ponudimo mogućnost bavljenja ovom vrstom poljoprivredne proizvodnje i na području Brčko distrikta BiH. Onaj ko želi da radi potrebno je da ima samo jedan dulum zemlje i nekoliko članova porodice kako bi mogao raditi. Ovo je porodični biznis i svi koji žele da rade dobijaju od nas sve potrebne materijale od sadnica do sistema za navodnjavanje. Svi oni koji žele da se uključe u ovu proizvodnju, to i mogu na način da iskažu želju da će to raditi i mi preuzimamo svu obavezu prema njima”, kazao je Fahrudin Delibadić, predstavnik Agrona d.o.o. Živinice nakon upriličene prezentacije u Brčkom dodajući da primjeri dosadašnje proizvodnje pokazuju primamljivo ostvarivanje prihoda.

Vlada Brčko distrikta BiH i gradonačelnik dr. Anto Domić na prethodnim sastancima pružili su punu podršku ovom projektu, koji će doprinijeti poljoprivrednom razvoju lokalne zajednice, ali i znatno pomoći u samozapošljavanju ruralnog stanovništva.

Prethodni postCrveni krst u 2016. sa novim aktivnostima
Sledeći postUmjesto lajka, emotikoni stižu na Facebook tokom idućih nekoliko sedmica

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime