Upriličena smotra dijela vozila i pokazna vježba u oblasti zaštite i spašavanja

62

Prema planu rada Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH danas je upriličena smotra dijela vozila i sredstava kojima raspolaže Pododjel za zaštitu i spašavanje te pokazna vježba na mostu u Goricama uz prisustvo pripadnika tima za Civilno-vojnu potporu Američkog veleposlanstva u BiH.

Ovoj aktivnosti takođe su prethodili razgovori o raspoloživim ljudskim kapacitetima za zaštitu i spašavanje na području Brčko distrikta BiH.

Uroš Vojnović, predstavnik Odjela za javnu sigurnost je istaknuo da je cilj današnje aktivnosti angažiranje svih resursa Vlade Brčko distrikta i nevladinog sektora u oblasti zaštite i spašavanja.

„Imamo izuzetno dobru saradnju s nevladinim organizacijama i želimo svakodnevno da se pripremamo u cilju potpune spremnosti za eventualne nevolje. Poseban naglasak je stavljen na saradnju s nevladinim sektorom i organizacijama koje bi nam pomagale u nepredviđenim situacijama poput prirodnih katastrofa. Mislim da smo dobro opremljeni kako sa ljudima tako i sa opremom te logistikom koja bi sve to pratila. Iskustvo iz 2014. godine nam je pokazalo da možemo odgovoriti u slučaju nepogodа“, izjavio je Vojnović.

Aktivnostima su se pridružili i pripadnici Kinološkog saveza sa psom tragačem, koji bi tijekom godine mogao biti i certificiran.

Prethodni postSusret s akademicima prigodom Međunarodnoga dana materinskoga jezika
Sledeći postKoliko kilometara trebate pretrčati da biste sagorjeli energiju ove hrane?

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime