Uručene diplome brčanskim ekonomistima

88

Na Ekonomskom fakultetu u Brčkom prilikom dodjele diploma za 50 diplomiranih ekonomista, mastera nauka i magistra ekonomskih nauka upriličena je svečana promocija uz prisustvo gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. Ante Domića, koji je ovim studentima uručio diplome.

Ovo je treća godina kako u svojstvu gradonačelnika prisustvuje dodjeli diploma svršenim studentima ekonomije, podsjetio je gradonačelnik dr. Domić i dodao kako Ekonomski fakultet u Brčkom ima posebnu poziciju u društvu i veoma je važan za razvoj našeg grada. „Diplomirani ekonomisti koji su danas dobili diplome su ljudi koji će u bliskoj budućnosti upravljati ovim gradom, svim privrednim tokovima i njima treba dati priliku da se pokažu i dokažu“, naglasio je gradonačelnik Domić. Gradonačelnik je uz čestitke svim bivšim studentima istakao poseban značaj ovog dana te iskazao čast što se nalazi među diplomcima koji postaju stručnjaci ekonomske struke.

Prema riječima dekana Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđana Lalića Ekonomski fakultet ove godine obilježava 40 godina postojanja, 55 godina visokog obrazovanja i preko 120 godina ekonomske misli ističući da je misija ovog fakulteta da se broj studenata poveća, a posebno na master studijama.

Branko Krsmanović, profesor i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kazao je da je uvijek posebno zadovoljstvo prisustvovati promociji svršenih diplomaca jer je društvo bogatije za pedeset ekonomista – akademskih građana, i istaknuo da vjeruje kako su znanja koja studenti stiču na ovom fakultetu dovoljno dobra i atraktivna za tržište rada. Izrazio je nadu u skorašnju organizaciju i trećeg ciklusa studija na tri ekonomska fakulteta, i to područja Pale, Bijeljina i Brčko.

Prethodni postPaštete, salame i hrenovke – smeće koje jedemo
Sledeći postNajavljen ITF MENS BRČKO OPEN 2016

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime