Usvojena rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju

47

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Konačne rang-liste studenata Brčko distrikta BiH koji su ostvarili pravo na stipendiju za period od 1.1.2022. do 31.7.2022. godine.

Zoran Bulatović, šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH, izjavio je da je ove godine programom obuhvaćeno 200 studenata.

„Kada je riječ o studentima prvog ciklusa njih je ukupno 188. Ove godine prvi put smo dodijeli stipendije i studentima drugog ciklusa studija i njih je ukupno 12. Takođe, donesen je i zaključak da se ide na donošenje odluke o proširenoj rang-listi studenata jer nam je ostalo još 24 studenta koji ispunjavaju uslove, ali zbog limitiranog broja od 200 studenata u ovoj odluci nisu obuhvaćeni. Nadamo se da će u narednih nekoliko dana biti proceduralno sve završeno da bi i oni ušli u program stipendiranja. Time bi dobili ukupno 224 studenta“, rekao je Bulatović na konferenciji za medije.

On je podsjetio da su iznosi ostali isti kao i prethodnih godina, uz određene izmjene.

„Na mjesečnom nivou izdvojeno je 200,00 KM po studentu s tim što smo uradili i male izmjene u odnosu na prethodni period. Do sada je bilo da se stipendije isplaćuju mjesečno, a sada smo donijeli odluku da se isplate obavljaju u dvije tranše, odnosno za prvih sedam mjeseci u jednoj tranši isplatit će se 1.400,00 KM dok će se za prva tri mjeseca nove akademske godine tj. oktobar, novembar i decembar isplatiti iznos od 600,00 KM“, kazao je Bulatović.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postDigitalizacijom do lakšeg upravljanja poslovnim procesima u malim i srednjim preduzećima
Sledeći postDistrikt osniva Turističku organizaciju