Vasil Hadžimanov bend u Brčkom

74

Ako do sada niste imali priliku da slušate muziku Vasil Hadžimanov benda, ili niste odavno, imaćete priliku u utorak 6. juna 2023. godine u brčanskom Domu kulture, sa početkom u 20:00 časova.

Ova grupa postoji više od 25 godina, iza sebe ima sedam albuma, a osmi izlazi uskoro – „11 razloga za…”, „Kafanki“, “3 – Sega Mu e Majkata”, “Života mi”, “Can you dig it?”, “Alive”, “Lines in Sand”.

Radili su muziku za brojne filmove, nastupali na mnogim festivalima, sa poznatim muzičarima, u svjetskim džez klubovima, domaćim dvoranama… Osvojili brojne nagrade i za sve to vrijeme snimaju i sviraju originalnu instrumentalnu džez fjužn muziku inspirisanu Balkanom, za svoju i dušu onih koji ih vole i prate. Bend svjetskog glasa, školovanih i talentovanih umjetnika, čine Bojan Ivković na perkusijama, Miroslav Tovirac na bas gitari, Branko Trijić na gitari, Viktor Filipovski na bubnjevima i Vasil Hadžimanov na klaviru i klavijaturama.

Vasil potiče iz muzičke porodice, ali kako je već izjavljivao, niko ga nije podsticao da se bavi muzikom. Sam se zaljubio u džez muziku u tinejdžerskim danima, zahvaljujući pločama koje su imali njegovi roditelji Zafir Hadžimanov i Senka Velentanlić, kao i tetka Bisera Velentanlić, poznati srpski i jugoslovenski muzičari. Završio je srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Beogradu, a studirao je na Berklee College of Music u Bostonu, gdje je na odsjeku za klavir diplomirao 1995. godine. U Srbiju se iz Amerike vratio 1997. godine, osnovao Vasil Hadžimanov bend i ostalo je istorija.

U Brčkom su nastupali prije 20 godina, a evo prilike da ponovo uživamo u njihovoj, za naš grad, nesvakidašnjoj muzici. Ulaz na koncert je slobodan.

Više o Vasil Hadžimanov bendu na njihovoj oficijeloj web stranici i YouTube kanalu.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni post„Ženski vremeplov“ – zadnje izvođenje u jedinstvenoj prvoj postavi
Sledeći postPećka Patrijaršija – kamen temeljac srpske istorije