Večeras od 18:00 h online koncert učenika Muzičke škole

78

Osnovna muzička škola osnovana je 11. juna 1950. godine, odlukom tadašnje Skupštine grada Brčko i sve do danas uspješno radi. U ovoj školskoj godini, koja je na izmaku, pohađa je više od 200 učenika.

Tim povodom učenici su spremili Godišnji koncert koji će se održati u srijedu 9. juna 2021. godine sa početkom u 18:00 h. S obzirom na epidemiološku situaciju učenici će svirati pred kamerama, a publika i svi oni koji prate rad škole i umjetničku muziku, imaće priliku da putem službene facebook stranice Osnovne muzičke škole Brčko FB Muzička škola  prate koncert putem livestreama.

“Učenici Osnovne muzičke škole i u doba pandemije i čestih prekida nastave, uz pomoć svojih profesora, uspjeli su prezentovati na dostojanstven način Osnovnu muziču školu Brčko, koja ove godine proslavlja 71. godinu od postojanja, tako što su u prethodnom mjesecu na nekoliko međunarodnih online takmičenja osvojili sedam prvih i dvije druge nagrade. Snimci za potrebe takmičenja nastajali su u školi uz međusobno pomaganje i tehničku podršku svih kolega, da bi se Brčko i kultura grada predstavili u najboljem svjetlu, pred jako stručnim žirijima i profesorima srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija regiona, ali i televizijskih prenosa,” kaže direktor Muzičke škole Jasmin Hasić.

Današnji koncert čini izuzetan program orkestra harmonika, kamernih ansambala flaute i violine do sjajnih solista i dobitnika nagrada, kažu u brčanskoj Muzičkoj školi.

Iz ove umjetničke škole pozivaju sve da podrže mlade umjetnike i prate Godišnji koncert Osnovne muzičke škole Brčko.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postGiacomo Lazzarini i Ornella Marretta pobjednici međunarodnog turnira u Čačku
Sledeći postVlada odobrila Nacrt zakona o javnoj imovini