Veleposlanica Francuske u BiH posjetila Distrikt

72

Nakon sastanka veleposlanica Bodonyi je izjavila da je u Distrikt došla kako bi pružila potporu gradonačelniku u rješavanju krizne situacije. Ona je naglasila da kada jedna zemlja podnese aplikaciju za ulazak u EU, da ne može sebi dozvoliti da blokira institucije zbog razloga unutrašnje politike kada bi svi trebali da rade za zajedničko dobro.

„Moje ohrabrenje ide onima koji u svojim rukama imaju budućnost Distrikta i ja im zaista želim da što prije nađu rješenje. Mislim da je zaista krajnje vrijeme da se ljudi koncentriraju na prave teme, a to je ekonomska budućnost Brčko distrikta“, poručila je veleposlanica Bodonyi.

Ona je ocijenila da Brčko distrikt nedovoljno koristi svoju prednost odnosno riječnu luku koju ima u svom gradu, a za koju su zaineteresirani i međunarodni donatori.

„Donatori imaju projekte za ovu luku, a ja sam došla upravo zato što bi jedna francuska tvrtka također mogla biti zainteresirana za proširenje luke“, dodala je.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je rekao da je lijep osjećaj kada vas posjete veleposlanici vrlo moćne europske države kao što je Francuska i ponude vam svoju pomoć.

„Sa vrlo izraženom pozornošću smo razgovarili o političkoj situaciji u Brčko distriktu i našim pogledima na taj problem jer se od nas uistinu očekuje puno toga. Onda se čovjek malo nezgodno osjeća kada vidi zabrinutost oko toga što to mi činimo ovdje kada nam svi žele dobro, a mi na neki način to dobro ne prihvaćamo i ne radimo ono što svi od nas očekuju, u smislu građana Brčko distrikta“, izjavio je gradonačelnik dr. Domić.

Iskazao je duboko uverenje da će ova, i neke druge posjete, pozitivno utjecati da se u Distriktu postigne politički kompromis i da predstavnici vlasti nastave voditi Brčko distrikt putem koji stanovnici ove lokalne zajednice od njih i očekuju.

Nakon sastanka u prostorijama Gradske vijećnice upriličen je zajednički obilazak Javnog poduzeća “Luka Brčko” i sastanak s ravnateljem ovog brčanskog poduzeća Perom Gudeljevićem.

(bdcentral.net)

Prethodni postU toku besplatna vakcinacija pasa
Sledeći post3D kino u samom centru grada?

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime