Veleposlanica NR Kine posjetila Brčko

84

Veleposlanica NR Kine u BiH, Nj. E. Chen Bo boravila je danas u nastupnom posjetu Brčko distriktu BiH, te je ovom prilikom razgovarala s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem u svjetlu 16. obljetnice Brčko distrikta, a uslijedila je i čestitka od gradonačelnika prigodom Međunarodnog dana žena.

Dr. Domić također je izrazio dobrodošlicu veleposlanici i uspješan rad u Bosni i Hercegovni kao i boravak u Brčkom. On je također rekao da je kineska zajednica u Distriktu velika kao i da je trgovinska razmjena sa Kinom uistinu izdašna te iskazao uvjerenje da će tako i ostati u budućnosti.

Sugovornici su izrazili uvjerenje da će se suradnja između Veleposlanstva NR Kine u BiH i Brčko distrikta nastaviti u duhu dosadašnje prakse. Također su razmatrali modalitete za unapređenje te suradnje, a koji se ogledaju u razmjeni iskustava iz oblasti trgovine i gospodarstva, kao i organizaciji studijskih posjeta u predstojećem radoblju.

Veleposlanica Bo je istaknula da je upoznata sa suradnjom koju je Veleposlanstvo NR Kine ostvarilo sa Brčko distriktom u prethodom razdoblju. Ovom prilikom, najavila je da u narednom razdoblju NR Kina planira realizaciju aktivnosti usmjerenih na jačanje ekonomsko trgovinske suradnje s Bosnom i Hercegovinom, a koje će se ogledati u realizaciji gospodarskih projekata i promoviranje turističkih potencijala BiH kineskim turistima. Prema njenim riječima Veleposlanstvo Kine u BiH je spremno da bude most za povezivanje gospodarstvenika.

Prethodni postPoljoprivrednicima malo 12 miliona maraka
Sledeći postSmotra folklora “Brčaci svome Distriktu” i ove godine u sklopu obilježavanja Dana Distrikta

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime