Veliki na svjetskom SKDUN prvenstvu

102

Na Shotokan prvenstvu u Subotici učešće je uzela i repezentacija BiH zajedno sa Brčacima. Iako je bila teška borba, kući su se vratili sa vrijednim nagradama.

Reprezentacija Shotokan karate Bosne i Hercegovine učestvovala je na 23. Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Subotici, u Srbiji od 9. do 11. oktobra. Reprezentaciju BiH predstavljalo je 30 takmičara, a među njima su bili i članovi kluba borilačkih sportova “Lokomotiva” Brčko i klub borilačkih vještina Brčko.

“Vratili smo se sa dobrim rezultatima. Ukupan skor reprezenacije BiH je 9 medalja, dvije zlatne medalje, jedna srebrna i šest bronzanih medalja. U naš grad smo donijeli dvije zlatne medalje i jednu bronzanu medalju, što je meni posebna čast i zadovoljstvo”, kazao je Mehmedalija Brkić, menadžer SKDUN reprezentacija BiH.

Mlada Brčanka Adisa Hukara od dvije zlatne medalje osvojila je jednu. Kako reče, takmičenje i konkurencija su bili veliki ali je unatoč svemu uspjela da pokaže svoje umijeće.

“Osvojila sam prvo mjesto. Inače radim i borbe ali na ovom prvenstvu nisam radila. U mojoj kategoriji je bilo dosta kvalitetnih takmičara ali trudom sam uspjela osvojiti ovu nagradu”, kazala je Adisa Hukara, dobitnica zlatne medalje.

Sa istom nagradom može se pohvaliti i Redžep Brkić, koji je također osvojio zlatnu medalju.

“Radio sam kate i borbe. U katama sam uzeo III mjesto. U borbama sam osvojio zlatnu medalju i mnogo mi je drago”, kazao je Redžep Brkić, dobitnik zlatna medalja.

Na prvenstvu je najmlađi učesnik bio Brčak Stevan Đurić no čini se da, iako mlad, predstavlja veliku konkurenciju svojim kolegama.
“Dobro je prošlo, zadovoljan sam. Bila je jaka konkurencija”, kazao je Stevan Đurić, najmlađi učesnik.

(BDCTV)

Prethodni postZermin Zendeli: Izazivam svakoga ko se želi boriti sa mnom
Sledeći postBrčanka Dajana Đurić – jedini ženski dimnjačar u BiH

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime