Vidovdanska trka vraća se u gradski park

91

“S obzirom da ove godine obilježavamo 25 godina Vidovdanske trke, zajedno sa WA donijeli smo odluku da ovogodišnje izdanje trke vratimo tamo gdje je i započelo – u centralni gradski park”, objavljeno je na facebook stranici Vidovdanske trke.

Organizatori su donijeli ovu odluku zbog dva razloga.

“Svaka trka iz programa Svjetske atletike mora imati i rezervnu stazu, a naša rezervna staza je prostor oko gradskog parka. S obzirom da su prve trke i održavane tu, odlučili smo da ovaj put napravimo izuzetak i da 25. izdanje vratimo u park. Drugi razlog je što je najavljena visoka temperatura, a u gradskom parku ima sasvim dovoljno hladovine i zelenila, pa će sigurno biti daleko prijatnije, posebno djeci i roditeljima, u parku nego na Bulevaru mira”, objašnjavaju u organizaciji ove sportske manifestacije.

Mnoge generacije upravo su u gradskom parku učestvovale na trci, te će ih ovakva odluka sigurno obradovati.

Trka se, podsjećamo, održava u nedjelju 31. jula, a kao i ranije, u Omladinskom centru je prijavljivanje i preuzimanje startnih paketa.

“Prijave za dječije trke u Omladinskom centru počinju u petak 29. jula od 13:00 h i biće moguće do nedjelje u 11:00 h. S obzirom da je riječ o jubilarnoj trci, za sve učesnike smo obezbijedili bogate startne pakete, koji će biti besplatni za sve učesnike u dječijim trkama”, navodi se u obavještenju.

Svi koji žele da budu volonteri i pomognu organizaciju i realizaciju ovog sportskog događaja, mogu da se prijave putem facebook stranice trke najkasnije do srijede 27. jula.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postEkstremno vreo vikend pred nama – čuvajte se sunčanice i toplotnog udara
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 25.7.2022. godine do 31.7.2022. godine