Vikend uz kino na otvorenom

116

Brčaci će tokom narednog vikenda devetog i 10. jula imati priliku da posjete kino na otvorenom koje po prvi puta u Brčkom organizuje Omladinski centar „Vermont“ kao lokalni partner Obala Art centra kao nosioca projekta „Operacija kino“.

„Dvije večernje filmske projekcije koje uključuju dva igrana filma biće upriličene u terminu od 21 čas na Trgu pravde u Brčkom. Riječ je o filmovima – „Tragovi sandalovine“ koji će biti prikazan u subotu i „Bruklin“ čije prikazivanje je zakazano za nedelju “, kaže Rada Majstorović, koordinator projekta u „Vermontu“.

Ona naglašava da će u slučaju nevremena projekcija biti pomjerena u zatvoreni prostor Kino salu Omladinskog centra.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Rada Majstorović napominje da je operacija kino filmsko-obrazovni program na putu, koji ide u susret svojoj publici, promovišući najnovija evropska i svjetska ostvarenja, te donosi dio programa i atmosfere Sarajevo film festivala širom Bosne i Hercegovine tokom ljetnog dijela godine.

Prema njenim riječima ovaj projekat doprinosi poboljšanju i razvoju nove generacije talenata , sa jasnim fokusom na publiku, njihovo obrazovanje i bolje razumijevanje filma.

Operacija kino uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu mladima iz cijele BiH nudi priliku aktivnijeg uključivanja u organizaciju i realizaciju projekta.

(Radio Brcko)

Prethodni postPotvrđena optužnica za korupciju dva službenika Vlade Brčko distrikta
Sledeći postZa podmuklo ubistvo Droce 14 godina zatvora

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime