Više lica uhapšeno na graničnim prelazima

54

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Brod, 4. jula 2023. godine lišili su slobode Z.G. (1952.), državljanku Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njom zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici. Kontrolisana je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Brod i u toku dana biće predata nadležnom organu.

Izvor fotografije: Granična policija BiH

Dan ranije, 3. jula 2023. godine pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom izlaska iz BiH na prelazu Orašje lišili slobode S.M. (1982.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Doboj raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Doboj.

Prethodno, 2. jula 2023. godine službenici ove jedinice su, takođe na prelazu Orašje na izlasku iz naše zemlje, lišili slobode A.G. (1984.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Orašje su 2. jula 2023. lišili slobode M.H. (1984.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Zvornik raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela izbjegavanje davanja izdržavanja. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Zvornik.

Izvor fotografije: Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška 1. jula 2023. godine lišili su slobode dvojicu državljana BiH na prelazu Gradiška. Osoba inicijala M.S. (1969.) lišena je slobode na izlasku iz BiH jer je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Tešnju zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari. M.S. je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na ulasku u našu zemlju lišen je slobode E.Č. (1983.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Gradiška raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Predat je službenicima Policijske uprave Gradiška, saopšteno je iz Granične policije BiH.

IZVORwww.brckodanas.com; www.granpol.gov.ba;
Prethodni postBolji posao – sedmična ponuda poslova
Sledeći postČišćenje i produbljenje korita Save koče područja pod minama