Vježba policijsko – vojnih snaga u Brčkom

99

Policija Brčko distrikta BiH obavještava javnost da će u utorak 6. juna 2023. godine u prostorijama, kao i na prostoru koji se nalazi u sklopu Javne ustanove Gimnazija “Vaso Pelagić” Brčko na lokaciji Trg pravde, od ranih jutarnjih pa sve do 16:00 časova, biti održana taktička vježba rješavanja terorističke prijetnje sa pružanjem oružanog otpora, te privođenje i neutralisanje pripadnika terorističke grupe.

U realizaciji vježbe učestvovaće Jedinica specijalne policije i drugi policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, kao i Jedinica za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz logističku podršku pripadnika Tima za vezu snaga za specijalne operacije američke vojske pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Iz tog razloga, šef Policije Brčko distrikta BiH donio je Rješenje o privremenoj obustavi i zabrani saobraćaja u ulici Trg pravde (od ulice Štrosmajerova do ulice Braće Ribnikar) u utorak 6. juna 2023. godine u vremenu od 06:00 do 16:00 časova. U istom vremenskom periodu biće onemogućeno parkiranje na parkingu ispred Pododjeljenja za lična dokumenta (CIPS).

Policija Brčko distrikta BiH poziva građane na strpljenje za vrijeme održavanja navedene vježbe, čija će realizacija biti realistična i propraćena kontrolisanim detonacijama uz upotrebu sredstava za vježbu, tako da nemaju nikakvog razloga za zabrinutost, saopšteno je iz Policije Distrikta.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postPadavine u Distriktu oštetile infrastrukturu, usjeve i lokalne puteve
Sledeći postIvona Pančić – Kad je posao i ljubav i zadovoljstvo