Vlada Distrikta odobrila donacije građanima za utrošenu električnu energiju

176

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je danas, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, Program utroška sredstava donacija za utrošak električne energije aktivnim potrošačima iz kategorije domaćinstava za 2022. godinu.

Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, u svom obraćanju novinarima na današnjoj konferenciji za medije izjavio je da Program obuhvata novčana sredstva u ukupnom iznosu od 1.605.000,00 KM, s tim da je uslov za dobijanje ove pomoći, zbog teške ekonomske situacije na području Brčko distrikta BiH, aktivno brojilo u vremenskom periodu od 1.1. do 31.5.2022. godine. Ova finansijska sredstva neće moći da koriste izabrani imenovani zvaničnici Brčko distrikta BiH, rukovodioci javnih preduzeća i svih drugih pravnih lica osnovanih od strane Distrikta, kao i nosioci pravosudnih institucija.

„Naša želja je da, prije svega, pomognemo građanima zbog teške finansijske situacije do koje je došlo nakon korona virusa, ali i usljed drugih razloga koji se dešavaju u našem širem okruženju. Imamo namjeru da omogućimo ovu subvenciju aktivnim potrošačima na području Distrikta kojih, prema dobijenim podacima od JP „Komunalno Brčko“ ima oko 30.000 iz kategorije domaćinstva“, izjavio je Sead Šadić.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postOd naredne školske godine stipendiranje srednjoškolaca deficitarnih zanimanja
Sledeći postU petak promo žurka “Nišvill Jazz festivala” u Brčkom – NiSu Brothers DJ set