Vlada od danas funkcioniše u punom kapacitetu

88

Vlada Brčko distrikta BiH od danas funkcioniše u punom kapacitetu, nakon imenovanja šefova Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Odjeljenja za javni registar te Odjeljenja za evropske integracije. Novi šefovi odjeljenja imenovani su odlukama gradonačelnika Brčko distrikta BiH koje su nakon toga upućene u skupštinsku proceduru.

Na mjesto šefa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu izabran je Saša Tanić, šefa Odjeljenja za javni registar Zlatko Jašarević, a šefica novoformiranog Odjeljenja za evropske integracije je Delfa Dejanović. Vlada Brčko distrikta će u srijedu, 18. januara 2017. godine, zasjedati u punom sastavu, za kada je zakazana treća redovna sjednica, a novi članovi Vlade položit će svečanu zakletvu na prvoj narednoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH.

Podsjećamo da su ranije svečanu zakletvu položili gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, zamjenik gradonačelnika Anto Domić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević, kao i ostali članovi Vlade: šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić, šef Odjeljenja za javne poslove Sabrija Jašarević, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sabrija Čandić, šefica Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Jelena Nikić Damjanović, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, šef Odjeljenja za javnu sigurnost Edin Zaimović, šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Svjetlana Čivčić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Mićo Stevanović.

VIAbdcentral.net
Prethodni postGorska služba spasavanja dobila opremu
Sledeći postAkcija “Maska” – Osumnjičenom za seriju teških krađa i razbojništva određen pritvor u trajanju do mjesec dana

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime