Vlada odobrila smjernice za izradu odluke o načinu upotrebe „lakog ličnog električnog vozila“

55

Na prijedlog Policije Brčko distrikta BiH, Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je smjernice za izradu nacrta Odluke o načinu upotrebe lakog ličnog električnog vozila na području Brčko distrikta BiH, odnosno električnih trotineta.

Izvor: Freepik

„S obzirom da se u posljednjem vremenskom periodu pojavio veći broj vlasnika ili korisnika lakog ličnog električnog vozila koji upravljaju ovim prevoznim sredstvima po pješačkim zonama, trotoarima i kolovozima, ukazala se potreba za donošenjem spomenutog propisa, da bi se kretanje i prekršaji istih pravno uredili. Smjernice se, između ostalog, odnose na razvrstavanje lakih vozila, propisivanje obavezne opreme, kao i utvrđivanja obaveza lica koja upravljaju lakim vozilom“, navodu se i saopštenju Sektora za informisanje Vlade Distrikta.

Članovi Vlade danas su usvojili i Odluku o dodjeli sredstava donacija za 2022. godinu na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu. Ovom odlukom odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 10.000,00 KM u korist Privredne komore Brčko distrikta BiH za realizaciju projekta „Podrška poslovnim preduzećima Brčko distrikta BiH u oporavku od posljedica pandemijske krize“.

Vlada je razmotrila informaciju Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a koja se tiče postupanja po Odluci o organizovanom i kontrolisanom odstrjelu divljači na području Brčko distrikta BiH, saopšteno je iz Sektora za informisanje.

IZVORwww.vlada.bdcentral.net; www.brckodanas.com;
Prethodni postPoziv preduzećima i preduzetnicima za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“
Sledeći postOdržana prva javna rasprava o prijedlogu budžeta Distrikta za 2023. godinu