Vlada usvojila više smjernica i odluka – od kriterijuma za stipendije do dodjele prostorija na korištenje

70

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH su na posljednjoj sjednici odobrili Smjernice za izradu nacrta zakona o dopunama Zakona o bankama u Brčko distriktu BiH i Nacrt odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorom bez naknade u korist Udruženja građana Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ i Udruženja građana „Organizacija ratnih vojnih invalida”.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog odluke o kriterijima i načinu dodjele donacija – stipendija redovnim studentima Brčko distrikta BiH za period od 1.1.2021. do 30.9.2021. godine, Prijedlog odluke o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima za period od 1.1.2021. do 30.9.2021. godine, Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za sačinjavanje kriterijuma za raspodjelu stambenih jedinica u novoizgrađenoj zgradi namijenjenoj demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama poginulih boraca i šehida iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda, Prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju radne grupe za izradu Zakona o obnovljivim izvorima energije kao i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju radne grupe za izradu Zakona o električnoj energiji.

Vlada je na sjednici odobrila i Smjernice za izradu nacrta odluke o uspostavljanju elektronske evidencije i obrade u postupanju inspektora u obavljanju inspekcijskog pregleda pošiljki u prekograničnom saobraćaju i u unutrašnjem mjestu carinjenja, Prijedlog zaključka o memorandumu o razumijevanju o saradnji u oblasti poljoprivrede, promocije poljoprivrede –prehrambenog sektora i ruralnog razvoja između Italije i Bosne i Hercegovine i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na izvještaj o realizaciji programa subvencionisanja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

Vlada je dala saglasnost za Pribavljanje odobrenja za građenje za glavni projekat autobuskog stajališta s pješačkom stazom i nadstrešnicom u MZ Gorice, kao i saglasnosti za Pribavljanje odobrenja za građenje za glavni projekat izgradnje ulice Tome Maksimovića, stambeno naselje Srpska Varoš.

Vlada je odobrila i Nacrt odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorom bez naknade u korist organizacije „Udruženja fudbalskih trenera“ i Nacrt odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorom bez naknade u korist Udruženja mladih „Trka za život“.

Članovi Vlade primili su k znanju i Informaciju o broju djece koja su izgubila pravo na dječji doplatak tokom 2020–2021. godine.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postUsvojen Prijedlog odluke o donacijama Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu
Sledeći postU Brčkom održan Prvi festival nacionalnih manjina Brčko distrikta BiH