Vlasnica stranice “I fucking love science” odbila 30 miliona dolara

66

Njena strana se sviđa običnim ljudima, dok je naučnici preziru. Postala je fenomen pošto je uspela da skupi 22 miliona lajkova. Godine 2012. Eliz Endrju je napravila Fejsbuk stranu na kojoj je počela da postuje uvrnute i bizarne naučne činjenice, šale i sadržaj koji bi mogao da se opiše kao popularna nauka. Svi postovi su bili namenjeni njenim prijateljima. Za nekoliko nedelja je doživela procvat.

Za tri godine je bilo reči o televizijskoj emisiji, a Eliz je sarađivala i sa kompanijom koja stoji iza “Discovery” kanala. Naučni krugovi je kritikuju jer postuje neproverene tvrdnje, nepouzdane članke i često ne potpisuje autore istraživanja.

Eliz je prestala da daje intervjue pre nekoliko godina, a ovih dana se na Tviteru otvorila o svom mentalnom zdravlju i otkrila je zašto nastavlja sa stranom “I F*cking Love Science” čiji je jedini vlasnik. Tvrdi i da joj je jedna kompanija ponudila 30 miliona dolara da proda stranu, ali kako kaže, ona joj znači mnogo više od para.

U poplavi tvitova Endrjuova otkiva da boluje od trihotilomanije, kompulsivnog poremećaja zbog kog čupa pramenove svoje kose, a postavljena joj je i dijagnoza depresije, poremećaja ličnosti i uz sve to je bipolarna. Psihičke probleme je imala još dok je bila dete.

Eliz je razmišljala o tome da li da proda stranu i to ne zbog novca, već da više ne bi morala da izlazi na kraj sa trolovima i maltretiranju kom je izložena na društvenim mrežama.

Ova žena kaže da sada, kada je postala javna ličnost, svako može da izmisli o njoj šta mu padne na pamet i da je to “apsolutno najgori deo” onoga što radi. Na kraju zaključuje da je zbog svoje bolesti “možda luda, ali Internet je podseća da su neki ljudi mnogo gore od nje.

(b92)

Prethodni post[ZAVRŠEN] Konkurs za posao (više pozicija) “FRUCTA TRADE”
Sledeći postPobjede za odbojkaše i odbojkašice

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime