Vodostaji rijeka konstantno raste

82

Vodostaji rijeka na području Brčko distrikta su u stalnom porastu i u zadnjih 12 sati su narasli oko 30 cm, te je došlo do problema u srednjem i donjem toku rijeke Tinje gdje je na par lokacija došlo do prekida putnih komunikacija.

„Rijeka Sava na mjernoj tački Šamac u posljednjih 24 sata narasla je 187 cm i očekujemo daljnji rast ali nadamo se da će sve biti u granicama normale. Sava je usporila tokove rijeke Tinje i Brke. Što se tiče samog toka rijeke Brke nema problema. Probleme imamo sa izlijevanjem rijeke Tinje na lokaciji Laništa-Donji Vukšić gdje je došlo do prekida putne komunikacije, te na lokacijama Marković Polje, Drenava i Krepšić. Klizišta su trenutno stabilna i negdje nisu ugroženi stambeni objekti. Za sada nemamo nikakvih incidentnih situacija i stanje se neprekidno prati na cijelom prostoru Brčkog“, kazao je Uroš Vojinović šef Odjela za javnu bezbjednost brčanske Vlade.

Prema njegovim riječima, operativni centar 121 i 123 radi u punom kapacitetu, a građani se mole u slučaju da imaju potrebu da upravo preko ovih službenih telefonskih brojeva i komuniciraju sa Odjeljenjem za zaštitu i spašavanje.

Vojinović je podsjetio da Odjelu za bezbjednost brčanske Vlade nedostaje stručni kadar, tačnije 54 zaposlenika.

„Vrlo bitno nam je da imamo geologa, građevinskog inžinjera i građevinskog tehničara koji bi predstavljali bazu za geološku službu ili sektor koji bi bio u okviru Civilne zaštite kako bi posao bio urađen maksimalno dobro. Osobe takve struke postoje na evidenciji brčanskog Zavoda za zapošljavanje i mi čak koristimo njihove usluge jer oni imaju dobre kontakte sa naučno- istraživačkim institucijama kako u BiH, takoi u okruženju. To je jedna od najbitnijih stvari koje nam pomažu. Ali smo vrlo deficitirani inače sa kadrovima pogotovo s obzirom na nadležnosti odjeljenja, tako da se nadam da ćemo vrlo brzo pokrenuti neke procedure “, dodao je Vojinović.

(Radio Brčko)

Prethodni postAnđelka Arnautalić započela štrajk glađu
Sledeći postOperacije kičme i katarakte radiće se u brčanskoj bolnici

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime