Volonteri godine kod gradonačelnika

130

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH mr. sc. Siniša Milić povodom Međunarodnog dana volontera primio je u posjetu predstavnike Resursnog centra Brčko i uručio priznanje volonterima godine koji su izabrani od strane svih organizacija Resursnog centra.

„Ovo je jedan način da se iskaže zahvalnost volonterima za njihov trud i angažman. To su vrlo često ljudi koji daju svoje usluge, angažuju se na mnogo važnim poslovima i za to ne primaju nikakvu naknadu. Njihova jedina satisfakcija jeste neka vrsta društvenog priznanja i ovo je jedan od načina da im zahvalimo za njihov trud i angažman“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Gradonačelnik Distrikta je naglasio da će biti razumijevanja u pravnom regulisanju njihovog statusa kako bi izjednačili angažman svih volontera i kroz zakonske norme im dali satisfakciju te da prilikom zapošljavanja tj. konkurisanja imaju prednost.

„Svim volonterima čestitam 5. decembar – Međunarodni dan volontera“, poručio je na kraju Milić.

Damir Radenković, direktor Resursnog centra Brčko, također je čestitao današnji dan svim volonterima koji svoje slobodno i stručno vrijeme nesebično daju ovom gradu koji treba biti ponosan na njih.

„Volonterski rad je cijenjen onoliko koliko ga i mi sami cijenimo, i iz tog razloga se zahvaljujem gradonačelniku jer je prvi put Kabinet gradonačelnika i sam gradonačelnik uključen u ovu aktivnost. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati više aktivnosti i zajednički obavljati sve proslave volontera, ne samo na Međunarodni dan volontera, nego i tokom cijele godine“, izjavio je direktor Resursnog centra Brčko.

Volonteri nagrađeni priznanjem „Volonter godine 2016.“ Tomislav Gligorević i Marjana Šimić zahvalili su gradonačelniku na prijemu i uručenoj plaketi, a mladima poručili da slijede njihov primjer i volontiraju.

Svake godine 5. decembra obilježava se Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

VIAbdcentral.net
Prethodni postOd 1. januara milionima neće raditi WhatsApp
Sledeći post“Kup nade i prijateljstva” Brčko 2016

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime