Vrtić u naselju Ilićka počeo sa radom

405

Jutros je počeo sa radom novi objekat Javne ustanove dječije zabavište i obdanište „Naša djeca“ izgrađen u naselju Ilićka. Ovo je peti objekat ove ustanove na području Brčko distrikta BiH. Rađen je prema savremenim standardima, ima kapacitet 80 mjesta, a opremljen je i za boravak djece sa poteškoćama u razvoju.

„U objektu na Ilićki imamo četiri grupe – dvije jasličke i dvije vrtićke grupe. Centralna kuhinja nam je takođe sada ovdje i ona je počela s radom prošle sedmice“, izjavila je Jasna Jovičić, direktorica Javne ustanove „Naša djeca“.

Mališane je jutros u novootvorenom vrtiću dočekao i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

„Došao sam da mališanima poželim srećan polazak u vrtić i da se i lično uvjerim da sve funkcioniše kako treba, jer smo na ovaj objekat dugo i s nestrpljenjem čekali. Ono što sam vidio je da je objekat zaista reprezentativan i da je urađen po najvišim standardima. Siguran sam da će djeca imati najbolje uslove za igru, druženje i druge sadržaje predviđene programom predškolskog vaspitanja“, izjavio je Milić.

Predsjednik Skupštine je rekao i da postoji najava da će objekat svečano otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te da će objekat, pored zvaničnog naziva Javna ustanova „Naša djeca“, nositi i naziv „Beograd“ u znak zahvalnosti Vladi Srbije za doniranih milion maraka za izgradnju ovog vrtića.

„U tom smislu ispred Brčko distrikta upućeno je i pozivno pismo predsjedniku Srbije. Za nas je to izuzetno važan događaj, ali isto tako je važno da je vrtić jutros primio prvu djecu i da je zvanično počeo s radom“, istakao je Milić.

Od ove godine počelo je i subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićkim objektima, što je do sada bio slučaj samo sa djecom koja su pohađala javnu ustanovu.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postU Brčkom danas registrovano 12 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedno lice preminulo
Sledeći postOdržana još jedna ulična akcija u okviru projekta “Skenirajmo korupciju”