Vukašin Panić i Bahrija Ribić novi poslanici u Skupštini Distrikta

88

U srijedu 26. aprila biće održana 43. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH, dogovoreno je danas na sastanku šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH, na kojem je utvrđen i dnevni red sjednice.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić izjavio je nakon sastanka da će poslanici na sljedećem zasijedanju razmatrati odluku o utvrđivanju prestanka mandata poslanicima Slobodanki Ćurčić (SNSD-DEMOS) i Zijadu Nišiću (S BiH), kao i izvještaj Komisije za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetske komisije o dodjeli mandata Vukašinu Paniću (SNSD-DEMOS) i Bahriji Ribiću (S BiH), koji bi nakon toga trebalo da polože zakletvu.

Poslanici Skupštine će u prvom čitanju razmatrati i Dopunu Zakona o javnoj upravi kao i Izmjene i dopune Zakona o dječijoj zaštiti Distrikta, čime bi se trebale stvoriti pretpostavke da lica koja su ostala bez prava na dječiji dodatak, zbog povećanja minimalnih plata u entitetima, mogu ponovo da ostvare to pravo.

„Siguran sam da će pažnju javnosti privući i Strategija razvoja sporta za petogodišnji period. Tu je takođe i niz informacija koje su kandidovali poslanici, među kojima i informacija o preduzetim aktivnostima vezanim za štrajk zaposlenih u javnim institucijama i pravnim licima. Siguran sam da će sve one doprinijeti kvalitetnijem informisanju javnosti o radu izvršne vlasti, ali i podstaći izvršnu vlast da ispravi greške koje je imala o određenim temama“, rekao je predsjednik Skupštine.

Nova sjednica biće održana po okončanju nastavka 42. redovne sjednice, na kojem će se razmatrati preostala tačka dnevnog reda – utvrđivanju koridora autoputa kroz Brčko distrikt BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postTrilogija za putovanja Balkanom Zorana Matića
Sledeći postU nedjelju u Brčkom premijera filma „Sveti Jakov Tumanski“