Za neplaćanje parkinga, blokada točka

796

JP „Putevi“ Brčko, od jučer na vozila čiji vlasnici nisu platili parking kartu, a parkirali su svoja vozila na prostor koji podliježe plaćanju, postavljaju blokade na kotače automobila.

Dragan Franjić, zamjenik direktora u JP „Putevi“ Brčko je istakao da postoji Pravilnik o blokiranju i premiještanju vozila. On je istakao da pravilniku podliježu svi, kako vozači s domaćim registarskim pločicama tako i oni vozači sa stranim registarskim pločicama.

Franjić kaže da nakon što kontrolor JP „Putevi“ utvrdi na licu mjesta da vozač nije uplatio parking kartu, odmah se pristupa blokadi kotača, a po postavljanju blokatora na kotače na vozilo se postavljaju oznake na bravu, odnosno šajbu u cilju obavještavanja vozača o blokadi vozila.

Prema Franjićevim riječima, vozač može, po uočenoj blokadi, da pozove sustav za naplatu parkinga JP „Putevi” i kontrolori će izići na teren, te uz podmirene troškove od strane vozača, odblokirati vozilo.

Kada je uopće riječ o naplati parkinga u Brčkom, mnogi sugrađani smatraju da ovakav sustav nije dobar, a Franjić ističe da, osim naplate SMS-om, uplatom na kioscima, te kupnjom mjesečnih karti, od iduće godine će se, na pojedinim lokacijama, instalirati parkomati.

“Sustavom bankomata će, na neki način, biti olakšana naplata parkinga jer će oni koji ne koriste SMS ili im je daleko kiosk, kovanicom moći platiti parking kartu”, naveo je još Franjić.

IZVORRadio Brčko
Prethodni postOdržan seminar povodom upoznavanja problema klizišta
Sledeći postZavirite u najluksuzniji apartman na svijetu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime