Za održavanje javnih česmi biće zaduženo JP „Komunalno Brčko“

211

Skupština Brčko distrikta je, razmatrajući informaciju o problemima održavanja gradskih javnih česmi, donijela zaključak da Vlada i Odjeljenje za komunalne poslove obavežu Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ da održava javne česme na području Distrikta. Rok za primjenu ovog zaključka je 30 dana.

„Za ove namjene biće obezbjeđen javni novac, bilo sredstvima Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ ili direktno kroz budžet Distrikta. Do sada je održavanje javnih česmi bilo u nadležnosti mjesnih zajednica, koje su za te namjene dobijale novac iz budžeta Distrikta, ali takvu praksu više ne dozvoljava novi Zakon o budžetu“, izjavio je potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Poslanici su na jučerašnjem zasijedanju dali saglasnost na korigovani plan poslovanja JP „Komunalno Brčko“ za 2022. godinu, ali ne i na finansijski plan ovog preduzeća za tekuću godinu. Takođe su odobrili i završni račun JP „Putevi Brčko“ za 2021. godinu i dali saglasnost na revidirani poslovni plan ovog preduzeća za 2022. godinu. Poslanici su takođe usvojili Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor šefa Policije i zamjenika šefa Policije Brčko distrikta za period 1. januar – 31. decembar 2021. godine te Izvještaj o radu Zavoda za zapošljavanje Distrikta za 2021. godinu i dali su saglasnost na Odluku o izmjenama Finansijskog plana ove institucije.

K znanju su primljene i informacija koje su tražili poslanici, a koje se odnose na: prinudno prekinute trudnoće čiji je uzrok trombofilija i aktivnosti realizacije projekta revitalizacije Luke Brčko. Održano je i vanredno zasjedanje na kojem je, između ostalog, usvojena odluka o korištenju sredstava rezervi.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postSportsko – plesni parovi PK „Mambo“ učestvuju na evropskim turnirima u Bukureštu
Sledeći postKK „Lavovi“ Brčko: Šarenac i Lazarević iz KK “Lavovi” dobile poziv za juniorsku reprezentaciju BiH