Za podmuklo ubistvo Droce 14 godina zatvora

72

Tužilaštvo Brčko distritka BiH dokazalo je optužbe protiv Gorana Ristića kojeg je optužnicom teretilo da u maju prošle godine u Brčkom zajedno s još jednim licem ubio M.D. starog 23 godine. U skladu s optužnicom iz 2015.godine njega je Osnovni sud Distrikta oglasio krivim za ubistvo na podmukao način (iz člana 163. stav (2) tačka 1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) izrekavši mu za ovo krivično djelo zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina.

Podsjetimo, krajem prošle godine Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Ristića zbog osnovane sumnje da je 23. maja 2015.godine oko 04,00 sata ispred pekare „Dan i Noć“ u brčanskom naselju Grčica zajedno s još jednim licem lišio života M.D.

Prethodno provedenom sveobuhvatnom istragom Tužilaštvo je utvrdilo je da je podmuklo ubistvo oštećenog izvršeno upotrebom noževa nanošenjem dubokih ubodnih rana u predjelu vrata, leđa i nadlaktice oštećenog, a čemu je prethodila prepirka optuženog i njegovog saizvršioca sa oštećenim.

Prema navodima optužnice D.M. nije bio u mogućnosti suprostaviti im se u položaju između njih dvojice u koji su ga doveli, a sve u namjeri da ga liše života, pa su mu sa ukupno 5 udaraca izrazito jakog, 7 udaraca srednje-jakog i jednim udarcem slabog intenziteta nanijeli 13 ubodnih rana i jednu reznu ranu u predjelu stražnje strane vrata, gornjih dijelova leđa i lijeve nadlaktice minimalne dubine oko 8 cm … usljed kojih je i nastupila nasilna smrt D.M.

Pravosnažnost presude, koja se može pobijati žalbom, optuženi će sačekati u pritvoru.

Prethodni postVikend uz kino na otvorenom
Sledeći postPola vijeka misterije: Da li je Rokfeler bio žrtva kanibalizma?

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime