Za subvencionisanje dijela kamate kredita u privredi 1,2 miliona KM

46

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, usvojila je Odluku o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju Programa utroška sredstava u korist Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za Program subvencionisanja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih domaćinstava na području Brčko distrikta BiH.

„Ovom odlukom preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH, omogućava se povoljniji pristup finansijskim sredstvima, kroz subvenciju dijela kamata, a ukupan iznos sredstava je 1.200.000,00 KM“, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta BiH

Članovi Vlade Distrikta usvojili su i Odluku o odobravanju Programa dodjele sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove za 2023. godinu.

„Svrha programa je razvijanje oblasti zaštite životne sredine, a visina sredstava za ovu namjenu iznosi 100.000,00 KM“, navode iz brčanske Vijećnice.

Na prijedlog Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, čelnici Vladinih odjeljenja dali su saglasnost za pristup i potpisivanje amandmana broj dva na Sporazum o finansiranju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Brčko distrikta BiH, u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj III” u BiH, za aktivnosti koje se odnose na projekte energetske efikasnosti javnih objekata u Brčko distriktu BiH.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vlada.bdcentral.net
Prethodni postBolji posao – sedmična ponuda poslova
Sledeći postJazzwa art festival – prvi dan protekao iznad svih očekivanja