Za vikend u Brčkom Finalni turnir Prvenstva BiH u košarci za juniorke

51

Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniorki (U18) biće održan u subotu 18. i nedjelju 19. juna 2022. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odlučio je da domaćinstvo i organizaciju Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine, nakon raspisanog konkursa, povjeri KK “Lavovi” Brčko.

Košarkašice juniorske selekcije ovog kluba ostvarile su pravo učešća na finalnom turniru nakon odličnog nastupa na polufinalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine, odigranom u Brčkom, i dvije ubjedljive pobjede protiv KK “G-Starsa” iz Gračanice 88:37 i ŽKK “Livno” iz Livna 82:40.

Osim ekipe domaćina, pravo nastupa na finalnom turniru ostvarile su i ekipe ŽKK “Zrinjski 2010” Mostar i ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka.

Ekipa Zrinjskog je na polufinalnom turniru održanom u Mostaru ostvarila dvije pobjede, i to: protiv Feniksa iz Banja Luke 70:61 i Viteza 68:48, dok je Mladi Krajišnik nakon odustajanja ekipe Čelika iz Zenice odigrao samo jednu utakmicu na polufinalnom turniru u Banja Luci, savladavši ekipu Brotnja iz Čitluka rezultatom 67:45.

RASPORED I SATNICA UTAKMICA FINALNOG TURNIRA:
Subota, 18.6.2022.
18:00 h Zrinjski – LAVOVI

Nedjelja, 19.6.2022.
– 10:00 h Mladi Krajišnik – Zrinjski
14:00 h LAVOVI – Mladi Krajišnik

Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine igra se po jednokružnom bod sistemu, a najuspješnija ekipa osvojiće titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022.

Sudije Finalnog turnira Prvenstva BiH za juniorke su: Mila Čavara, Ivan Jurić (Busovača) i Azur Lušija (Kakanj), dok je za delegata utakmica imenovan Miodrag Vujović (Busovača).

Sve utakmice biće odigrane u dvorani Tehničke škole u Brčkom, uz slobodan ulaz, a Lavice pozivaju sve sugrađane i ljubitelje košarke da ih podrže na putu za osvajanje još jedne titule.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postZdravstveni radnici i zaposlenici u domovima za stare obavezni da i dalje nose maske
Sledeći postIzdvojena novčana pomoć Opštinu Čelić zbog poplave