Zašto je teže odljubiti se nego zaljubiti?

84

Sigurno ste bar jednom pomislili: zašto su raskidi uvijek tako teški i bolni, a početak je toliko toga obećavao?! Danas i ako ne vjerujete u ljubav na prvi pogled, mnogo je načina da se zaljubite: upoznate dječka u kafiću, spoje vas zajednički prijatelji ili jednostavno priznate sebi emocije prema dugogodišnjem prijatelju! Ojsetite nešto drugačije u društvu osobe koja vam se dopada i dok se okrenete: zaljubljeni ste do ušiju!

Prvih nekoliko nedelja veze zaista su fantastični: imate malu tremu pred svaki sastanak, dopisujete se neprestano, smišljate razloge samo da biste se sreli! Taj osećaj poleta malo sa čim može da se uporedi! Ali naravno, uvek postoji i druga strana priče.

Od toga da ste jedva čekali da se vidite, nekako brzo dođete do one čuvene poruke: Moramo da razgovaramo. Možda se to nije desilo baš odjednom. Svaka veza ima svoje uspone i padove, a da biste popravili one loše strane, podjednako morate sa svojim partnerom da radite na tome. Ali, ako je jedna strana manje zainteresovana za napredak, morate se suočiti sa činjenicom – raskid je pred vama. Raskid ipak nije najteži dio u prekidu jedne veze, jer sa njim se ipak ne zavšava sve. Ostaje toliko stvari koje morate sami sa sobom da riješite: ako su tu ostala još neka osjećanja, biće mnogo teže.

Kompromis, posvećenost i strpljenje osnov su svake uspješne veze, ali nedostatak istih glavni je razlog zašto se ljudi danas mnogo brže `odljubljuju`.

Komunikacija sa partnerom veoma je važna, kažite jasno i glasno sve što ne volite i što vam smeta u vašoj vezi. Nemojte te stavke ostaviti za kraj kao dobre argumente za raskid! Ako mislite da vas učestale svađe vode ka raskidu, razmislite o tome šta treba da popravite. Ili ako ne vidite na koji način, onda više nemate za šta da se borite.

Nema raskida koji je ugodan i u kome niko ne biva povređen, ali jednostavno je to nekad jedino rešenje. Ne ustručavajte se da prekinete nešto šta vam ne prija! Nemojte se plašiti da uđete u novu vezu ako je prethodna bila neuspješna! Ne sputavajte sebe da se ponovo zaljubite!

(cosmopolitan.rs)

Prethodni postNekoliko mitova o zdravlju vaših zuba
Sledeći postPrelijepo bugojansko selo koje je zaboravljeno od svih

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime