Završen Lokomotiva Kup 2014 u Brčkom

111

Dvanaesti rukometni LOKOMOTIVA KUP 2014,koji je završen sinoć u Brčkom, osvojili su mladi rukometaši Zagreba,Celja i Ljubuškog. U konkurenciji pionira do 12 godina najbolji su bili rukometaši „Izviđača“ iz Ljubuškog, u kategoriji kadeta do 14 godina – rukometaši „Pivovarne Laško“ iz Celja a u konkurenciji juniora do 16 godina prvo mjesto zauzeli su rukometaši iz Zagreba. Rukometaši brčanske „Lokomotive“ najbolji plasman obezbijedili su u najmlađoj konkurenciji, zauzevši četvrto mjesto.

Akademija sporta Lokomotiva Brčko, organizator i Vlada Brčko distirkta BiH, pokrovitelj, dobili su sve čestitke od učesnika i gostiju tridesetak rukometnih klubova i škola rukometa iz nekoliko zemalja regiona za organizaciju trodnevnog turnira koji je realizovan u dvije sportske dvorane.

Ovaj turnir je vrijedna sportska manifestacija,primjer športskog nadmetanja i druženja mladih rukometaša regiona. Nastojaćemo učiniti turnir još masovnijim i još unaprijediti organizaciju ovakovog sretanja u distriktu“,-rekao je Gradonačelnik dr Ante Domić.

(Radio Brčko)

Prethodni postObogatio se na Minecraftu, pa kupio kuću od 70 miliona dolara
Sledeći postMuzičari traže od YouTubea milijardu dolara